Wokken

Wokken er en uundværlig genstand i det kinesiske og sydøst asiatiske køkken. Da fjernøst madlavning blev populære via det delikate opskrifter og brede udvalg af smag og sammensætning, ligesådan blev wokken det. Den runde form, dybden og balance, har gjort wokken til noget af det bedste mellem design og praktisk madlavning igennem tiderne. Den passer perfekt til den moderne levestil, muligheden for forskellige smagsfulde opskrifter indefor kort tid, indeholdende friskheden af smag, farve og aroma af ingredienserne. Og hvis man ønsker lav kalorieindhold i hurtige varme retter, så er dette køkkenredskabet som skal købes. Wokken er et meget alsidig køkkenredskab. Du kan grydestege, dybstege, pochere, sautere and stir-fry næste alle ingredienser du matte ønske, lige fra fisk, kød, fjerkræ og til grøntsager.

- Vælg og forebered din wok med forsigtighed -

Wokken kommer i mange størrelser og er lavet af mange typer materialer, fra den ydmyge rustfrie stål til mere eklusive former for metaller. Den kommer enten med to korte, øreligende hådtag, eller med et langt håndtag og et kort. Den kommer også med forskellige dybder, fra “Slugeren” til pæn-runde og dyb. Ved siden af den runde bund, har en flad bund været nødvendig for at benytte elektriske komfurer. De fleste kokke kan ikke lide at stir-fry med en flad bundet wok, da det er en virkelig udfordring. Vær sikker på at du bliver vel rådgivet i din lokale butik hvor du køber din wok. Sammen med wokken bliver du nød til at købe en spartel til at røre i ingredienserne mens du stir-fry. Med mindre du benytter en teflon wok, er en rustfri spartel at foretrække. Ellers brug en af træ eller plastic. Hvis du er erfaren kan du bruge spisepinde.

- Sådan klargøres wokken -

1. Vask grundigt en ny wok med varmt van dog en lille smule opvaskemiddel. Skyl grundigt.

2. Tør al væske bort fra overfladen og varm wokken til medium varme på komfuret.

3. Fold et stykke køkkenrulle til en lille pude og dyp i vegetabilsk olie

4. Tør wokken intil overfladen er komplet dækket med tyndt lag af olie.

5. Skift til rent stykke papir og tør wokken af.

6. Lad den køle af, og din nye wok er nu klar til brug.

Efter hver brug, fyldes wokken med varmt vand og står i blød. Senere skrubbes med ikke ridsende rense svamp. Gentag trin 2,3,4,5 før brug af wokken.
(Skrub aldrig med ridsende svamp, dad et ødelægger overfladen. Kom ikke din wok i opvaskeren.)


- - Sådan steges -

The key to a succesful stir-fry is the temperature -The round bottom ensures the ingredients all remain in the centre where the heat is most intense. You MUST stir fry on the highest heat possible – this means oils have to be on the point of smoking.

1. Prepare your ingredients ahead of time.

2. Heat your wok.

3. Add a good amount of vegetable oil to the wok (3-5 tablespoons) 

4. Turn the heat on highest and wait until it begins to smoke.

5. Fry your spices first, such as garlic, ginger or chillies

6. Add other ingredients according to their density. Heavy ones first - but always stir-fry meat first.

7. Add in your seasonings such as salt, hot sauce etc.

8. Stir-fry only to the point where the ingredients are just cooked and no longer and serve immediately!

FOODTRAX B.V. +31 (0)24 3504543, e.dupont@foodtrax.nl, KvK:09120286

| Privacy | © 2013